Talenten en motivatie

Ik ben TMA certified professional en heb daarmee de kennis en bevoegdheid om TMA analyses af te nemen en op basis daarvan gerichte coaching te verzorgen. Het kan daarbij gaan om persoonlijke ontwikkeling, loopbaan coaching, werving en selectie en vraagstukken rond mobiliteit en employability. Ik voer onder meer TMA Talentenanalyses, 360 graden feedback analyses en capaciteitenanalyses uit en begeleid het opstellen van competentieprofielen en het uitvoeren van competentieanalyses.

Met de TMA Talentenanalyse, die vaak de basis is voor de TMA analyses en daarop gerichte coaching, krijg je inzicht in 22 drijfveren die bij jou horen. Afhankelijk van de mate waarin deze drijfveren voor jou gelden, komen jouw talenten naar boven. Inzicht in de talenten geeft je inzicht in wat jij graag doet, waar jij energie van krijgt en wat bij jou past. De talenten kunnen als volgt worden gegroepeerd:

  • je emotionele balans
  • je motieven
  • je sociale talenten
  • je beïnvloedende talenten
  • je leidinggevende talenten
  • je organisatorische talenten

Via een online vragenlijst kies jij uit vele dilemma’s. Daarvan krijg je na enige dagen een analyse, die ik aan jou toezend en met jou bespreek. Een analyse is echter slechts een basis. Met de resultaten van de TMA Talentenanalyse krijg je niet alleen meer inzicht in jezelf, maar ook in werkzaamheden en beroepen die goed bij jou passen. Het kan jou helpen gericht met jouw loopbaan aan de slag te gaan en jou op het juiste spoor te zetten.

TMA talent game

Als je (vooralsnog) geen interesse hebt in een TMA Talentenanalyse kan de TMA ook interessant zijn voor jou of je team. Ik kan met jou het TMA talent game spelen. Dat kan zowel individueel als voor je team. In het spel speel je met kaarten die de mogelijke talenten aangeven en die jou uitnodigen jouw talenten te zoeken en te benoemen. Hierover kun je met je collega’s en/of met mij als coach in gesprek gaan.

Ik kom graag langs om de TMA Talentenanalyse, andere op TMA gebaseerde analyses en het TMA talent game toe te lichten.